BRF Rågen

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

BBGRUPPEN

En driftsäker och framtidssäkrad lösning.

Brf Rågen finns i området Nacksta, som ligger väster om Sundsvall. Föreningen består av 673 lägenheter och fastigheterna byggdes mellan 1971 och 1974.

Byggbeslag i Sundsvall genomförde en inledande behovsanalys i nära samarbete med ASSA. Därefter ansvarade Byggbeslag för projekteringen som resulterade i ett ARX passersystem i kombination med ett ASSA låssystem.

Kravet från de boende var att öka tryggheten och eliminera olovligt spring i trappor som ofta medförde skadegörelse och stölder. Behoven var ett driftsäkert och bekvämt passersystem med önskemål om att lägga ut serverdrift och administration.

ARX passersystem bygger på en öppen industristandard som gör det möjligt att integrera med webbaserad drift och andra nätbaserade tjänster, som t ex elavläsning. I dag sköter Byggbeslag, via ett service- och supportavtal, tillverkning av taggar, byten av telefonnummer, ändringar vid lägenhetsöverlåtelser samt serverdrift. Avtalet inkluderar även övervakning, support, tillgänglighet och säkerhetsuppdateringar.

Brf Rågen har för avsikt att i framtiden utöka sitt passersystem med webbokning av allmänna utrymmen som t.ex. tvättstugor.


Produktkopplingar

Lås & Säkerhet

Lås & säkerhet från BBGRUPPEN.


Relaterade projekt

280 studentlägenheter

280 studentlägenheter

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 280 lägenheter. Själva byggnation...

79&Park

79&Park

Nybyggnad | Stockholm | 400-500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Stockholm med 168 läge...

Akelius

Akelius

Utv. renovering | Rönninge | 50-70 mkr

Utv. renovering av flerbostadshus som uppgår till 3 byggnader i Salem med 720...

Äldreboende

Äldreboende

Nybyggnad | Kungälv | ca 155 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Kungälv med 110 läg...