Brandskydd som sprutas

Datum: 21 Apr 2011

En blandning av cement, vatten och cellplast ger ett brandskydd som enkelt kan sprutas på olika konstruktioner.

Protherm Light är namnet på en brandskyddsprodukt som nu lanseras i Sverige. Den kan användas som brandskydd för murverk och olika typer av betong- och stålkonstruktioner. Det kan vara både utomhus och i bostäder, industrilokaler med mera. – Det är en produkt som vi importerar från Italien. Där och på övriga kontinenten används den flitigt i många olika sammanhang, berättar Ove Lundberg på Sveriges Cellbetong HB.

Appliceras enkelt med spruta
Produkten består av en blandning av cement, vatten, expanderade cellplastkulor och speciella tillsatsämnen. Genom att blandningen kan sprutas på konstruktionen blir appliceringen enkel att utföra, även i trånga skrymslen där det normalt är svårt att komma åt. – Blandningen sprutas i ett centimetertjockt skikt. Vid en eventuell brand fördröjer det värmens genomträngning, säger Ove Lundberg.

Yttorr efter ett dygn
Efter sprutning beror torktiden på temperatur och luftfuktighet, men i normalfall är produkten yttorr efter ett dygn. Det är en helt oorganisk produkt som vare sig kan mögla eller brytas ner på annat sätt. Den uppges ha mycket goda ljud- och värmeisolerande egenskaper, och ska även vara resistent mot väder och vind.

För mer information klicka på bilderna eller länken nedanför. Protherm Light är en brandskyddsprodukt som kan sprutas direkt på olika konstruktioner.

Mer om produkten Cellbetong

Cellbetong

CELLBETONG EN EPS BETONG SOM ÄR ETT LÄTT OCH FLEXIBELT ISOLERINGSMATERIAL

Cellbetong är en modern EPS Betong lämplig vid utfyllnader och pågjutningar där låg vikt och värmeisolerande förmåga är prioriterat.

CellBetong är ett utmärkt material om du behöver ett lätt utfyllnadsmaterial som samtidigt isolerar väl. Produkten är ett bra val om du exempelvis behöver isolera ett vindsbjälklag, golvet i en utgrävd källare eller i ett badrum. Till skillnad mot att välja någon form av skumplastmaterial så får du en högre stabilitet samtidigt som vikten hålls nere.

Cellbetong

Cellbetong

Produktöversikt

Läs mer

Cellbetong

Cellbetong

Produktblad

Läs mer

Cellbetong U-Värden
Cellbetong Brandklassificering
Emissionstest AFNOR
Intyg för inbyggnad i “Svanenmärkta” hus
Cellbetong

Cellbetong

Byggvarudeklaration

Läs mer

Cellbetong

Cellbetong

Säkerhetsdatablad

Läs mer

Referensprojekt från Cellbetong i Sverige AB

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Baggen 20

Baggen 20

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av flerbostadshus i Stockholm. Själva byggnationen startade januari...

Riksdagens hus

Riksdagens hus

Utv. renovering | Stockholm | Kan ej anges

Utv. renovering av kulturhus som uppgår till 7 byggnader i Stockholm. Själva ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår