Brandsäkrad ventilation blir inte vackrare

Uppgrenna Naturhus är både kafé och växthus. Både öppen mötesplats och eremitkoja. Ett saligt vackert hus med Vättern utanför glastaket. Här drar du automatiskt i den mentala handbromsen. Ekologiskt så långt det bara går och ventilationen brandsäkrad av Hagab, som inte värderar sina projekt i storlek först och främst.

– Det är en ära att få leverera kompetenta komponenter till brandskyddet i ett projekt med både ekologiskt och humanistiskt ställningstagande, säger Hagabs vd Börje Axelsson.

– Vi har ett sortiment som både estetiskt och funktionell matchar höga arkitektoniska krav. Öhman Gruppen har levererat och monterat ett antal brandgasspjäll i olika storlekar av typen Intakt 60, för brandcellssektionering av glashuset.

– Vi har varit med från början när det gäller ventilationen och i samarbete med Hagab när det gäller brandskyddet; den ekologiska helheten är väldigt spännande. Det känns bra att få bidra med vår kunskap, säger Mats Arvidsson på Öhmangruppen.

Ägaren Bodil Antonsson presenterar sitt hus så här: – Det är en dröm som jag jobbat mot i mer en tio år. Ett helhetstänk i ett ekologiskt kretslopp, som sätter människan i centrum, med en frodig grönska både i växthuset och runt omkring, och gränslös utsikt som inramning.

– Det handlar om avkoppling och påfyllning av det mest basala som vi tycks ha glömt bort, säger Bodil. – Verksamheten bygger på många ben; kaféet är bara en bit; konferenser, konserter, och grön rehabilitering är andra.

Har du vägarna förbi Gränna, sväng av motorvägen och följ de bruna vägskyltarna mot Uppgränna så har du snart glastaket i siktlinjen precis på nedsidan av gamla riksettan.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår