Brandsäkrad ventilation blir inte vackrare

Datum: 1 Mar 2018

Uppgrenna Naturhus är både kafé och växthus. Både öppen mötesplats och eremitkoja. Ett saligt vackert hus med Vättern utanför glastaket. Här drar du automatiskt i den mentala handbromsen. Ekologiskt så långt det bara går och ventilationen brandsäkrad av Hagab, som inte värderar sina projekt i storlek först och främst.

– Det är en ära att få leverera kompetenta komponenter till brandskyddet i ett projekt med både ekologiskt och humanistiskt ställningstagande, säger Hagabs vd Börje Axelsson.

– Vi har ett sortiment som både estetiskt och funktionell matchar höga arkitektoniska krav. Öhman Gruppen har levererat och monterat ett antal brandgasspjäll i olika storlekar av typen Intakt 60, för brandcellssektionering av glashuset.

– Vi har varit med från början när det gäller ventilationen och i samarbete med Hagab när det gäller brandskyddet; den ekologiska helheten är väldigt spännande. Det känns bra att få bidra med vår kunskap, säger Mats Arvidsson på Öhmangruppen.

Ägaren Bodil Antonsson presenterar sitt hus så här: – Det är en dröm som jag jobbat mot i mer en tio år. Ett helhetstänk i ett ekologiskt kretslopp, som sätter människan i centrum, med en frodig grönska både i växthuset och runt omkring, och gränslös utsikt som inramning.

– Det handlar om avkoppling och påfyllning av det mest basala som vi tycks ha glömt bort, säger Bodil. – Verksamheten bygger på många ben; kaféet är bara en bit; konferenser, konserter, och grön rehabilitering är andra.

Har du vägarna förbi Gränna, sväng av motorvägen och följ de bruna vägskyltarna mot Uppgränna så har du snart glastaket i siktlinjen precis på nedsidan av gamla riksettan.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår