Bergvärmeinverter från Bosch - för svenska villor

Datum: 19 Nov 2015

Nya Compress 7000 LWM är en bergvärmepump med prestanda i marknadens absoluta toppskikt och en smart borrhålsoptimering som gör den utmärkt som utbytesmaskin.

Bakom den nya bergvärmepumpen finns två målsättningar: en smart lösning som passar den växande utbytesmarknaden och en bättre varmvattenkapacitet i en kompakt modell med inbyggd beredare.

Borrhålsoptimeringen känner av temperaturen i befintliga jord-, sjö- och bergvärmekollektorer och anpassar effekten efter kapaciteten, som ofta är begränsad för moderna högeffektiva värmepumpar. Därmed undviker man frysrisker.

En annan nyhet är en egenutvecklad slingtank som tillsammans med smart styrning ger hela 285 liter 40-gradigt varmvatten redan i ekonomiläge.

Konstruktionen består av högpresterande komponenter som twin-rotary inverter och dubbla elektroniska expansionsventiler. Sammantaget är nyheten en högprestandamaskin i marknadens absoluta toppskikt, klassad A+++ och med ett SCOP på 5,6.

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...