Återvunnen råvara ger vinnarprodukt

Återvunnen råvara ger vinnarprodukt

Skumglas från Hasopor är ett modernt och miljöeffektivt val för minskad konsumtion och belastning av resurserna på jorden – råvaran är glasförpackningar från de svenska hushållen.

Skumglas är ett innovativt lättfyllnadsmaterial med dokumenterade fördelar som hög bärighet, dränerande, isolerande och kapillärbrytande egenskaper.

Hasopors produktutbud av skumglas uppfyller kraven enligt Boverket avseende CE-märkning av byggprodukter från första juli 2013. Skumglas uppfyller krav enligt IVL Svenska Miljöinstitutet och Sveriges Byggindustrier, är godkänd i BASTA-registret och har högsta betyg i Sunda Hus miljödata.

Hasopor står för cirkulär ekonomi och vårt CO2-avtryck ska vara så lågt det bara är möjligt. Vårt miljöansvar inleds redan vid råvarukällan. Vi ligger vägg i vägg med Svensk Glasåtervinning, landets insamlingscentra för återvunnet förpackningsglas. Vår produktion utvecklas ständigt och vi investerar medvetet i modern hållbar teknologi och väljer energi från sol, vind och vattenkällor för lägsta möjliga avtryck.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår