Återvunnen råvara ger vinnarprodukt

Datum: 23 Nov 2017

Skumglas från Hasopor är ett modernt och miljöeffektivt val för minskad konsumtion och belastning av resurserna på jorden – råvaran är glasförpackningar från de svenska hushållen.

Skumglas är ett innovativt lättfyllnadsmaterial med dokumenterade fördelar som hög bärighet, dränerande, isolerande och kapillärbrytande egenskaper.

Hasopors produktutbud av skumglas uppfyller kraven enligt Boverket avseende CE-märkning av byggprodukter från första juli 2013. Skumglas uppfyller krav enligt IVL Svenska Miljöinstitutet och Sveriges Byggindustrier, är godkänd i BASTA-registret och har högsta betyg i Sunda Hus miljödata.

Hasopor står för cirkulär ekonomi och vårt CO2-avtryck ska vara så lågt det bara är möjligt. Vårt miljöansvar inleds redan vid råvarukällan. Vi ligger vägg i vägg med Svensk Glasåtervinning, landets insamlingscentra för återvunnet förpackningsglas. Vår produktion utvecklas ständigt och vi investerar medvetet i modern hållbar teknologi och väljer energi från sol, vind och vattenkällor för lägsta möjliga avtryck.

Mer om produkten Skumglas

Skumglas

Hasopor Skumglas™ tillverkas av återvunna glasburkar och flaskor. Visste du att nittiofyra procent av alla glasförpackningar i Sverige återvinns? ​

I förädlingsprocessen rensas och tvättas glaset för att sedan torkas och malas ner till en fin, mjölliknande fraktion. Genom en kemisk reaktion tillsätts luft i nästa steg när skumglaset färdigprocessas i ugnar. Den fragmenterade slutprodukten påminner i färg och form om grovkrossad sten, med skillnaden att kärnan i Hasopor Skumglas™ är luftfylld. Utfallet är en produkt med dokumenterat låg densitet och hög tryckhållfasthet.

Säkra Leveranser

Säkra Leveranser

Produktöversikt

Läs mer

SKUMGLAS LÖS/BULK

SKUMGLAS LÖS/BULK

Produktöversikt

Läs mer

Skumglas storsäck

Skumglas storsäck

Produktöversikt

Läs mer

Fördelar med skumglas
Hållbart byggande med skumglas
Vad är hållbarhet?
Projektera med skumglas
Jobba med skumglas
Vanliga frågor och svar

Projektreportage Kongahälla, Kungälv

Läs mer

Skumglas uppfyller krav enligt IVL Svenska Miljöinstitutet

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION Hasopor Skumglas™
CE dokument Hasopor Skumglas™
Hasopor skumglas

Hasopor skumglas

Beskrivningstext

Läs mer

Skumglas storsäck

Skumglas storsäck

Beskrivningstext

Läs mer

Säkerhetsdatablad Hasopor Skumglas™

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår