Antikens former ger Kolonn sin tidlösa karaktär

Datum: 21 Sep 2022

Med Kolonn har formgivare Jesper Ståhl skapat en helt ny familj av växtkärl i sandgjuten aluminium för Byarums Bruk. Inspirationen kommer enligt Jesper Ståhl från antikens kolonner.
”Konkava ytor ger en solid känsla och ojämnheten i deras placering skapar tillsammans en lekfullt levande helhet”, beskriver han.

Den solida känslan framhävs av de rundade hörnen, samt att formen inte har något som stoppar den vertikala rörelsen i mönstret. Som kontrast får kärlet en lätthet av mellanrummet ner till marken. En detalj som också gör den lättare att flytta. Kolonn finns i fem olika storlekar, vackra var för sig och lätta att kombinera. Välj mellan två ytbehandlingar – Natur (rå aluminium) eller Svartlackerad.

”Kolonn är ett växtkärl som lågmält adderar karaktär till sitt sammanhang”, säger Jesper Ståhl. Det är en blivande klassiker som passar lika väl i parkmiljö som i ett stadsrum.

Ladda ner produktblad
Ladda ner materialutförande

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår