• Allt säkert under ett plantak

Allt säkert under ett plantak

De olika väderlekarna under året ställer höga krav på taktätningen. Speciellt under hösten och vintern då väderförhållandena är som hårdast kan takmattorna bli spröda och överlappningarna otäta. Det uppstår sprickor och veck, vilket leder till att takens skyddande funktionen går förlorad.

Regn kan tränga in i konstruktionen och medföra fuktskador på byggnaden, som exempelvis mögel eller rost i betongarmeringen. Det kan tillslut leda till att byggnadens statik påverkas negativt och livskvaliteten försämras. Det leder till dyra saneringsåtgärder. För att varaktigt underhålla tak i gamla och nya byggnader och slippa regelbundna förbättringsarbeten, lämpar sig Triflex tätskiktssystem av flytande plast. Mycket vädertåligt, sörjer för långtidsskydd på högsta nivå.

Speciell lösning för komplicerade detaljer
Särskilt detaljer som anslutningar, avvattningar eller takventileringar är svaga punkter i konstruktionen. De måste tätas på ett korrekt sätt för att skydda byggnadens skal mot olika väderleksförhållanden. Här rekommenderas en lösning som även avser komplicerade byggkomponenter och som skyddar mot fukt under lång tid. Detaljtätskiktssystemet Triflex ProDetail uppfyller dessa krav och appliceras i flytande form.

Tack vare fiberarmeringen är det elastiskt och anpassar sig efter förhållandena på taket. Dessutom kännetecknas det av att vara mycket vädertåligt och tätningssäkert, eftersom materialet vidhäftar helt mot så gott som alla bitumen- och plastmattor. Tack vare certifiering i de högsta prestandakategorierna möjliggör Triflex ProDetail effektivt arbete utan risker. Tätningshartsen börjar fungera inom en mycket kort tid: Redan efter 30 minuter är den regnbeständig och efter 45 minuter har den härdat. Genomföraren behöver därför inte åka till byggplatsen lika många gånger och projekt kan snabbt genomföras. Detta är även möjligt att genomföra under den kalla årstiden, eftersom specialhartsen kan bearbetas vid underlagstemperaturer upp till -5 °C.

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår