ALC - Automatisk läckagekontroll

Datum: 22 Okt 2021

Patenterad lösning som förhindrar spridning av virus via ventilationsanläggningen

ALC™, AUTOMATISK LÄCKAGEKONTROLL TILL VEX200 och VEX4000.

Vilket läckage?
I alla anläggningar med roterande värmeväxlare finns en risk för att en liten mängd förorenad luft, som finns kvar i kanalerna, blandas in i den rena luften när rotorkanalerna växlar över från den förorenade luften till den rena luftströmmen. Detta läckageproblem förvärras om det finns övertryck i det förorenade luftflödet.

Detta läckage kan förhindras!
EXHAUSTOs patenterade automatiska läckagekontroll (ALC™) är en enkel ”plug & play”-lösning som erbjuds till VEX200 och VEX4000 med rotorväxlare. Lösningen förhindrar läckage och förebygger på så sätt spridningen av virus, partiklar och gaser via ventilationsanläggningen. Genom aktivering av ALC™ förhindras läckage med hjälp av automatiken i VEX, oavsett aktuell driftsituation

ALC™ mäter, kontrollerar och justerar kontinuerligt tryckskillnaden mellan tillufts- och frånluftsflödena för att säkerställa att inte förorenad luft återcirkuleras till den rena luften i ventilationsaggregatet. Med ALC™ reduceras överföringen av frånluft (EATR, Exhaust Air Transfer Ratio) till 0 %* och återcirkulation av luftburna partiklar och gaser, inklusive viruspartiklar, förhindras.

Automatisk läckagekontroll är speciellt viktig för att förhindra spridningen av småpartiklar via ventilationssystemet vid låga luftflöden och rekommenderas därför till byggnader där man vill uppnå energibesparingar med hjälp av en behovsstyrd ventilation.

* Tested and validated at Danish Technical University. EATR = 0% based on Eurovent "Air Leakages in Air Handling Units: Guidelines for Improving Indoor Air Quality and Correcting Performance", 2021, EN308 and EN16798-3.Kampen för ett bra inomhusklimat
En ventilationsanläggning är ett bra verktyg för att uppnå ett bra inomhusklimat. Genom korrekt och tillräcklig luftväxling bidrar anläggningen till att säkerställa att luften växlas och att virus, partiklar och gaser reduceras.

Korrekt och tillräcklig luftväxling kan för VEX200 och VEX4000 med roterande växlare säkerställas genom att välja ett aggregat med ALC™.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår