AIREX och AIREX Minor

Datum: 4 Feb 2020

Samtliga Airex-ventiler levereras med en kulventil som skruvas på röranslutningen. Airex-ventilens enda rörliga del är flottören, därav minimerad förslitning en ytterligare fördel är att flottören inte släpper upp cirkulationsvattet så högt i ventilen att den riskerar att täppas igen.

Airex-ventilen är tillverkad i förnicklad mässing, ingen metall som kan oxidera och heller ingen plast som kan frätas sönder av glykol eller andra kemikalier. Gummidetaljerna, två packningar, är gjorda i Nitrilgummi (SIS 162630-705), därmed kan ventilerna användas i samband med andra vätskor än vatten. Utöver detta finns även fiberbrickor som sväller och tätar om det trots allt skulle uppstå ett läckage.

- Det läcker bara tillräckligt för att signalera om ett fel har uppstått, men inte så mycket att skador kan orsakas.

AIREX och AIREX Minor används i värmesystem, expantionskärl, vattenreningsanläggningar, varmvattenberedare, kylanläggningar, hydroforer, solfångare, varmluftsaggregat, golvslingor och kulvertanläggningar- kort sagt överallt där avluftning behövs. De tål bland annat glykol, saltvatten, fotogen och eldningsolja 1 och kan användas i samband med alla andra vätskor som inte skadar de ingående detaljerna.

Fördelar med AIREX
1.Automatisk.
2.Minimalt underhåll behövs.
3.Översvämmningsskydd.

Läs mer om AIREX

Läs mer om AIREX MINOR


Vi testar alla ventiler innan leverans.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår