6 experter om smartare vattenförbrukning

Datum: 5 Okt 2018

Det enskilt största problemet med manuell övervakning av vattenmätare är att läckor ofta upptäcks när det redan är för sent. Men hur ska man komma runt problematiken? Smartvatten frågade 6 experter.

I en intervju med ledande befattningar från WSP, Nordic Choice Hotels, Forenom, Metry & fastighetsbolaget Mitt Alby kom det fram att månatliga avläsningar, manuell rapportering och mänskliga fel orsakar enorma kostnader för fastighetsägare och försäkringsbolag. På allas läppar är därför digitalisering och teknikutveckling.

Man förutspår att 2018 kommer bli året då fjärrövervakning av vattenmätare slår igenom på bred front. Det innebär att fastighetsägare nu kan installera realtidssystem som larmar vid avvikelser.

”Det är rimligt att tro att vatten kommer att bli dyrare framöver och då blir det allt viktigare att man faktiskt redan nu börjar följa upp sin förbrukning och förbereda för de förändringar som kommer att ske, säger Magnus Luttkens, VD på Metry i rapporten.

Läs mer och ladda ner rapporten gratis här.

Mer om produkten Fixa med Smartvatten

Fixa med Smartvatten

Små bäckar leder ofta till stora skador – i synnerhet om den kontroll du har på vattenförbrukningen baseras på månatliga besök och handskrivna rapporter. Smartvatten lokaliserar vattenläckor på en minut och med en deciliters noggrannhet, och informerar om problemet innan någon större skada hinner ske.

Jag vill veta mer!

Läs mer

E-bok: Smart vattenförbrukning år 2018

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår