2022 års hetaste och mest besökta leverantörer

Datum: 26 Jan 2023

De ”hetaste” leverantörerna 2022 – Stadsmöbler toppar ByggfaktaDOCU's lista.

Möbler och våtrum lockade mest 2022. Det framgår när ByggfaktaDOCU presenterar listan över de mest eftersökta leverantörerna förra året. Vestre, norsk leverantör av stadsmöbler, toppar återigen, medan våtrumsleverantören Wedi står för den största skrällen med en klättring från 55:e till andra plats.

ByggfaktaDOCU har sammanställt de mest besökta leverantörerna 2022 i Nordens största digitala produktkatalog för byggmaterial.

Vestre, norsk tillverkare av stadsmöbler, toppar återigen listan över de mest eftersökta leverantörerna. I sortimentet finns allt från parkbänkar- och bord till papperskorgar och cykelställ. Även 2021 var Vestre den ”hetaste” leverantören.

Tilltalande design, hög kvalitet, ett ambitiöst hållbarhetsarbete samt egen tillverkning och försäljning ligger bakom framgångarna, menar Ronny Jonsson, försäljnings- och projektkonsult för Vestre i Sverige.

– Vi har tagit fram EPD:er och livscykelanalyser för alla våra produkter där det bland annat går att få fram mätetal för utsläpp, vilket underlättar för kunder. Vi har märkt av ett stort intresse för vårt hållbarhetsarbete och det är tacksamt att det går att finna all den här informationen om våra produkter samlad på er sajt, säger Ronny Jonsson.

Enligt Caroline Weinberg, affärsområdesansvarig på ByggfaktaDOCU, handlar mycket om att ha dokumentationen på plats så att besökarna hittar den information de söker.

– Under hösten 2022 adderade vi EPD:er (miljövarudeklarationer) till vår dokumentation, och de senaste sex månaderna ser vi sett ökat intresse för just hållbarhet, säger hon.

Den tyska koncernen Wedi, som erbjuder produkter och system anpassade för bad- och våtrum, är 2022 års raket som klättrat från plats 55 till en andraplats.

– Vi är mycket glada över att våra produkter varit så populära så vi lyckats ta andraplatsen 2022. Självklart går vi för förstaplatsen 2023, säger Lasse Ervolder, ansvarig för Wedi Skandinavien.

Även Mora Armatur har gjort en stark klättring på rankinglistan, från en 235:e plats 2020 till plats 21 2022 på listan över de mest eftersökta leverantörerna. De senaste årens omvärldsfaktorer kan vara en bidragande förklaring till det ökade intresset för Mora armaturs produkter.

– Jag tror att pandemin har fått upp ögonen på gemene man när det gäller svenska varor rent generellt, man inser hur sårbara vi är och att det är viktigt att behålla en inhemsk stark industri. Energikrisen har så klart bidragit till folks medvetande om att spara på våra naturtillgångar och att det kan kopplas till egna plånboken. Just kombinationen av att våra produkter kan ge ett inredningslyft i kök och badrum och samtidigt göra att kostnaderna minskar är en win-win för oss och för konsumenten, säger Marina Morell, varumärkeschef på Mora Armatur.

BGFIX, som levererar produkter för säkrare byggarbetsplatser, är med på ByggfaktaDOCU's topplista för första gången.

– Det yttre skalskyddet på en arbetsplats är alltid viktigt för att hålla obehöriga ute från byggarbetsplatsen. Sedan står säkerhet för byggarbetaren högt på agendan, tyvärr så har vi alldeles för många arbetsplatsolyckor på byggarbetsplatser i Sverige, kommenterar Allan Lidbeck, marknads- och försäljningsansvarig på företaget, den hedervärda sjätteplatsen.

För mer information:
Caroline Weinberg, ByggfaktaDOCU
caroline.weinberg@byggfakta.se
Telefon: 0651-76 04 28

Om ByggfaktaDOCU
  • ByggfaktaDOCU matchar byggherrar, fastighetsägare, byggkonsulter, föreskrivare, projektörer, arkitekter, konstruktörer, installationskonsulter, inredningsarkitekter, byggföretag och underentreprenörer med relevanta tillverkare och leverantörer.
  • ByggfaktaDOCU ger möjligheter för leverantörer att marknadsföra sig och finnas sökbara för proffsen på projektmarknaden - och möjligheter för proffsen att hitta de leverantörer, produkter och lösningar med tillhörande dokument, CAD-detaljer, miljömärkningar eller referensprojekt som de behöver till sina projekt.
Topp 10 - de mest eftersökta leverantörerna hos ByggfaktaDOCU 2022

Plats Mest besökta leverantörer - ByggfaktaDOCU under 2022
1 Vestre
2 Wedi GmbH Sverige
3 Kinnarps
4 Joma AB
5 PLW Gruppen AB
6 BGFIX AB
7 Vauni AB
8 Heno AB
9 Cembrit AB
10 Sekelskifte AB


Till den fullständiga listan

Finns du som leverantör inte med på topplistan eller kanske inte ens med på ByggfaktaDOCU?
Kontakta oss så berättar vi hur du under 2023 kan bli en av de hetaste leverantörerna för proffsen på projektmarknaden!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår