KEIM Concretal – Mineralisk betongrenovering och ytbeskydd

Utseende och formgivning
Med sina former, ytstrukturer och färgtoner sätter byggmaterialet betong prägel på byggnadsverken i vår miljö. Samtidigt ökar ständigt de konstnärliga aspekterna för arkitekter och byggherrar. Den särskilda estetiken i obehandlad betong uppskattas sedan länge och är ett viktigt formgivningselement.

"Betong är ett mycket krävande material. Skönheten i det man skapar uppstår när man respekterar byggmaterialets karaktär.” Louis I. Kahn (1901 – 1974, amerikansk arkitekt)

Att skydda och formge obehandlade betongytor med lämpligt färgmaterial är alltid förenat med två aspekter. Först gäller det att anpassa de konkreta skyddskraven efter situation och tillstånd och bestämma den lämpliga skyddsmålningen därefter. Samtidigt gäller det att tillgodose de särskilda kraven på betongytans utseende:

 • Det originella utseendet
 • Yteffekt och storlek på strukturer och texturer
 • Den matta karaktären i det mineraliska byggmaterialet betong
 • Färgspel på ursprungsbetongen vid olika ljusförhållanden
 • Materialtypisk ytkänsla Betong ska förbli betong, även på skyddade ytor. Vägen dit är mycket enkel, det ursprungliga bevaras bäst med liknande material. Mineralisk betongskyddsfärg för ett mineraliskt byggmaterial.
 • Namnet KEIM står för säkerhet och kvalitet när det gäller mineraliskt byggnadsskydd över hela världen. KEIM har också över 30 års kompetens och erfarenhet av reparationer, skyddande och formgivning av betongkonstruktioner. Betongprojekt av olika slag och storlek så som bostadsområden, sportarenor, museer, flygplatser, kontors- och industribyggnader, TV- och radiotorn, har under de senaste artiondena renoverats, skyddats och formgivits med produkter från KEIM.

  KEIM och betong – mineralisk kompetens för mineraliska byggmaterial.

  För mer information om KEIM Concretal, klicka på bilderna eller länken nedanför.

  Dokumentation
  Vår policy för datahantering, integritet och cookies

  Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

  OK, jag förstår