Villa Kristina


Produktkopplingar: SiOO:X Premium Panel

SiOO:X Premium Panel

Premium Träskydd Panel och Premium Ytskydd Panel stärker träpanelen på ditt hus och ger den en silvergrå lyster. Produkterna har använts i ett flertal omtalade arkitektritade hus världen över.

Användningsområden:

  • Gammalt och nytt trä
  • obehandlat och termobehandlat virke
  • Fasader, staket och vertikala ytor som finsågats (men ej hyvlats)

Egenskaper
  • Lätt att hålla ren
  • Smuts- och vattenavvisande
  • UV-skyddande
  • Minskar uppkomst av mögelsporer samt skyddar mot lätt röta*
  • Färre sprickor och stickor

Ikonisk i utformningen och omtalad inom arkitekturvärlden: Villa Kristina, ritad av arkitekterna Wingårdh, var en riktigt snackis när den stod klar för några år sedan. Nu har det blivit lugnare ”kring Kristina”, men för Sioo Wood Protection är huset mer intressant än någonsin. På ett spännande spaningsuppdrag vill vi se och följa upp hur SiOO:X-produkten har utvecklats över tid. Husets hela ytterfasad har kiselbehandlats med SiOO:X. Sammanlagt handlar det sig om 357 kvm träyta som skyddas mot väder, vind och mikroorganismer. Det är inte helt lätt att ta sig till Villa Kristina. Halvön Näset är en labyrint, ett före detta semesterhusområde med slingrade vägar över berg och dal – numera ett av de mest eftertraktade bostadslägena i Västra Göteborg.

När man väl har hittat fram till adressen är nästa kruxet: Var är ytterdörren? Det finns inte någon huvudentré i ordets vanliga bemärkelse, men istället en meterlång, jämn och vacker fasad helt av trä. Granpanelen har grånat fint och skyddas med hjälp av SiOO:X kiselbehandling mot organiska angrepp för en lång tid framöver. Det syns inga fläckar eller ojämna stråk i panelen. Ändträet håller fint mot fukt. Syftet med resan känns avklarat, ”Mission accomplished”!

Men man åker inte bara ifrån Villa Kristina utan att närmare utforska denna träbeklädda arkitektur som är omtalad i hela landet. Arkitektparet Karin och Gert Wingårdh står bakom ritningen och Villa Kristina var en riktigt ”snackis” när den stod klart 2014! Huset är ett atriumhus, det slutar sig utåt mot insyn, men öppnar sig mot en stor innergård med olika nivåer, trappor och utemöbler. Trä av olika gråskalor ger ett gediget intryck.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Fler produkter från Sioo Wood Protection AB

SiOO:X Premium Altan

SiOO:X Premium Altan

Premium Träskydd Altan ger dig en vackert silvergrå, behaglig altan som komme...


SiOO:X Premium Panel

SiOO:X Premium Panel

Premium Träskydd Panel och Premium Ytskydd Panel stärker träpanelen på ditt h...


SiOO:X Träskyddande Panelfärger

SiOO:X Träskyddande Panelfärger

Sätt din personliga prägel med en färgnyans från vitgrå till svartgrå, samt b...


KÄRNFURUTRALL

KÄRNFURUTRALL

Från skogarna i Norrland, från tall som är 80–100 år gammal, tillverkar vi vå...


Referensprojekt från Sioo Wood Protection AB

Villa Moelven

Villa Moelven

Stockholm

Qvarsebo sommarhus
Vattnets hus Ängelholm
The Auckland Project

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår