Falken 1

Ombyggnad av bilverkstad i Valdemarsvik. Själva byggnationen startade maj 2010 .

Byggherre var Bilam . Projektet utfördes i form av ej fastställd .,..


Produktkopplingar: Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar

Med en bergvärmepump från CTC kan du spara upp till 85 % av din uppvärmningskostnad. Bergvärmepumpen använder solenergin som lagrats i berg, mark och sjö. Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂. För att komma åt denna energiresurs, placeras en vätskefylld kollektorslang i berget, marken eller sjön.

I berget borras ett hål på 100-200 meter och i marken och sjön placeras en 300-500 meter lång slang. Den cirkulerande vätskan i slangen värms upp av den lagrade solvärmen. Vätskan passerar genom värmepumpen där kompressorn höjer temperaturen med hjälp av köldmedie och värmeväxlare i ett slutet system. Värmepumpen fördelar därefter värmen till husets värmesystem.

Produktkopplingar: Ackumulatortankar

Ackumulatortankar

En ackumulatortank från CTC fungerar som en stor termos, där värmen lagras fram tills att den behövs. Istället för flera brasor om dagen räcker det att elda en eller två gånger per dygn. På så vis får du betydligt mer energi ur varje vedträd. Våra ackumulatortankar är anpassade för i stort sett alla typer av energikällor.

Bilam i Valdemarsvik är en fullserviceanläggning för bilar. Den omfattar verkstad, butik, reservdelar, tvättanläggning, bensinstation, bil- och släpvagnsuthyrning med 11 anställda. – För ett och ett halvt år sedan investerade vi stort i vår nya anläggning. En toppmodern verkstad på nästan 500 kvadratmeter tillsammans med kontor, butik och omklädningsrum. Totalt 1 200 kvadratmeter, säger Peter Törnborg som är verkstadschef.

En viktig del av investeringskalkylen.
Lösningen för värme och varmvatten var en viktig del av investeringskalkylen. Stora ytor, höga takhöjder, portar och blandningen av kontor, verkstad och omklädningsrum med stort varmvattenbehov korta perioder, krävde en genomtänkt lösning. – Grunden i hela anläggningen är bergvärme. Fjärrvärme finns visserligen, men valdes snabbt bort. När vi projekterade hade CTC EcoZenith nyligen lanserats. Det gav en perfekt allt-i-ett-lösning för styrning och varmvatten, säger Jonny Carlsson som är servicechef på Allvärmeteknik.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Byggherre
Bilam AB

Fler produkter från CTC AB

Luft/vatten värmepump

Luft/vatten värmepump

Med en luft/vattenvärmepump från CTC sparar du upp till 75 % av din uppvärmni...


Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 600M

Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 600M

CTC EcoAir 600M, en serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar med en effekt...


Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 400

Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 400

CTC EcoAir 400, en serie luft/vattenvärmepumpar med en effekt på 6-17 kW. Mod...


Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar

Med en bergvärmepump från CTC kan du spara upp till 85 % av din uppvärmningsk...


Referensprojekt från CTC AB

Håby-Lycke 2:15

Håby-Lycke 2:15

Ombyggnad | Munkedal | < 1 Mkr

Ombyggnad av kontorshus i Munkedal. Själva byggnationen startade juni 2007 ti...

Hyreslägenheter i Hällevadsholm
Upplaget 3

Upplaget 3

Nybyggnad | Lidingö | Kan ej anges

Nybyggnad av lager magasin förråd som består av en byggnad i Lidingö på 3 vån...

Privat villa i Mjällby

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår