Sysav värme- och kraftverk

 

Produktkopplingar: Fasadbeklädnadsmaterial

Fasadbeklädnadsmaterial

Metallbaserade fasadmaterial skapar kraftfulla sortiment med stor estetisk bredd för användning som designelement. De tekniska egenskaperna är likaledes mångsidiga och därför kan våra lokala experter hjälpa arkitekter och fastighetsutvecklare att identifiera bra lösningar som tillgodoser det enskilda projektets estetiska, tekniska och ekonomiska förutsättningar.

Galvaniserad och målad bandplåt

Till väggarna använde Ruukki en horisontell sinusformad profil av rå-aluminium, Sinus 55. Den är saltvattenresistent och blank inledningsvis, men övergår med tiden till grått som ett reslutat av oxidering. Bakom denna placerades ett fäste och en innervägg av 1,2 mm bandplåt. Bandplåten var galvaniserad och belagd med en färg som vanligtvis används på ytterväggar, eftersom ytan måste vara resistent mot värme och fukt i ett kraft-/värmeverk.

Ruukki producerade de tekniska lösningarna till väggarna och taket i samarbete med strukturingenjörerna, Ramboll. "Vi satte oss ner och löste alla detaljerna tillsammans med utgångspunkt från ritningarna," säger Gunnar Gundersen, Ruukkis försäljningsingenjör.
Ett självklart val

"Vi har arbetat länge med Ruukki och det var självklart att välja dem för detta projektet", säger Henry Svensson, VD för Plåtexpressen, Ruukkis kund för Sysav-byggnaden.

Ruukki var en fantastisk partner som alltid håller tiderna och erbjuder mycket bra priser. “Ruukki är mycket konkurrenskraftigt och kan leverera det mesta när det gäller bandplåt", säger Svensson.

Ruukki levererade ett IP-fäste, som är en stålkonstruktion och användes som väggisolering. De levererade även de sinusformade ytbeklädnaderna av aluminiumplåt och det korrugerade stålet (TRP-stål) till taket. "Det var av hög kvalitet och vi blev klara i tid. När man bygger något som är 50 m högt, är det viktigt att allt kommer i tid och i rätt ordning", säger Svensson.
Bra värde och rationellt

I början kan priset för monteringsfärdiga vägghyllor vara högre än med andra metoder. Med större byggnadsprojekt är tidsaspekten extremt viktig för priset. "Det är en fråga om att utföra byggnadsarbetet rationellt, eftersom det påverkar priset och tidskonsumtionen, och fördelarna totalt är då större med denna modell", säger Gundersen.

Fler produkter från Ruukki Sverige AB

Energipaneler

Energipaneler

Ruukki energipanelsystem kan sänka dina byggnaders uppvärmningskostnader med ...


Life-paneler

Life-paneler

Ruukki® life-paneler är våra mest hållbara sandwichpaneler. Dessa högkvalitat...


Paneler till kyllager

Paneler till kyllager

Våra panelsystem till kyl- och frysrum ger låga driftskostnader tack vare hög...


Övriga sandwichpaneler

Övriga sandwichpaneler

Ruukkis övriga panelutbud är omfattande och erbjuder kostnadseffektiva lösnin...


Referensprojekt från Ruukki Sverige AB

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Kaunisvaaragruvan

Kaunisvaaragruvan

Nybyggnad | Pajala | Ej officiell

Nybyggnad av malm- och gruvindustri i Pajala. Själva byggnationen startade ma...

Skanska Gröna Skrapan

Skanska Gröna Skrapan

Nybyggnad | Göteborg | ca 350 Mkr

Nybyggnad av kontorshus som uppgår till 2 byggnader i Göteborg på 17 våningar...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...