Brf Allégården, Traversen 8

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Sollentuna med 104 lägenheter på 6 våningar. Själva byggnationen startade november 2014 till en uppskattad kostnad av 50-100 mkr.

Byggherre var Brf Allégården och PEAB Bostad var byggherreombud och som arkitekter anlitades Tengbomgruppen. Projektet utfördes i form av egen regi och byggnadsentreprenör var PEAB Bostad.

Tittar vi på andra företag som Byggfakta har kopplat till byggprojektet hittar vi exempelvis Byggteknik Kurt Fransson i Gävle som har deltagit som konstruktör, som ventilationsentreprenör arbetade Pactor Luftbehandling och AB Infjärdens Värme anlitades som VS-entreprenör. Elinstallationerna hanterades av Elektrotrade Installation i Solna samtidigt som Metodgolv i Stockholm utsågs till golventreprenör och Olle Timblads Målerifirma hade hand om måleriarbetet.


Christian Berner AB levererar vibrations- och stomljudsisolering till Peab Bostad för grundläggning av hus till projektet Kv. Traversen 8. BRF Allégården, intill järnvägen i centrala Sollentuna.

Kravet var att presentera en lösning med en insättningsdämpning på 15 dB över ett brett frekvensområde. Utöver det hade Christian Berner också att ta hänsyn till komfortvibrationer och att uppställningsfrekvensen högst fick ligga på 10 Hz. Tillsammans med Peab och konstruktören Byggteknik i Gävle (Numera WSP) optimerades lösningen för bästa prestanda och kostnad. Ljudkonsult i projektet var ÅF.

Lösningen som nu gjordes är 37.5 mm tjock för den delen med betongplatta på mark samt 50 mm för pålad del. Grundläggningen är fördelad på längsgående grundsulor, pelarsulor och pålsulor. Projektet beräknas vara klart för inflyttning första kvartalet 2016.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Arkitekt
Tengbomgruppen AB
Betongentreprenör
Lättklinkerbetong AB
Byggentreprenör
PEAB Bostad AB
Byggherre
Brf Allégården
Byggherreombud
PEAB Bostad AB
Elentreprenör
Elektrotrade Installation i Solna AB
Elkonsult
Elektrotrade Installation i Solna AB
Golventreprenör
Metodgolv i Stockholm AB
Konstruktör
Byggteknik Kurt Fransson i Gävle AB
Markentreprenör
Peab Sverige AB
Målningsentreprenör
Olle Timblads Målerifirma AB
Plattsättningentreprenör
Mykos Plattsättning AB
Rivningsentreprenör
NKR Demolition Sweden AB
Stomentreprenör
Skandinaviska Byggelement AB
Vententreprenör
Pactor Luftbehandling AB
Ventilationskonsult
Pactor Luftbehandling AB
VS-entreprenör
AB Infjärdens Värme
Vs-konsult
AB Infjärdens Värme

Referensprojekt från Christian Berner AB

Kungsholmsporten

Kungsholmsporten

Nybyggnad | Stockholm | 400,0 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 4 byggnader i Stockholm med 260 l...

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Nybyggnad | Solna | 4 mdr kr

Nybyggnad av affärshus som består av en byggnad i Solna på 5 våningar varav 2...

Wessels plass
Chalmerstunneln

Chalmerstunneln

Johanneberg

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår