Realgymnasiet

Ombyggnad . Själva byggnationen startade maj 2011 med en beräknad byggtid på 4 månader till en uppskattad kostnad av 5 mkr.

Byggherre var Norrköpings kommun och som arkitekter anlitades Fredriksson Arkitektkontor. Projektet utfördes i form av delad entreprenad och byggnadsentreprenör var Ivarssons Bygg i Norrköping.

Exempel på andra företag som har varit inblande i projektet är Structor Östergötland som projektledare, som ventilationsentreprenör arbetade Ventilationsprojekt i Sverige och Sandbäcken Utveckling anlitades som VS-entreprenör. Elinstallationerna hanterades av Elgruppen i Finspång.


Produktkopplingar: Glaspyramider

Glaspyramider

Smäcker design och stor arkitektonisk charm, generösa ljusinsläpp och utmärkta värmeisoleringsvärden – det är egenskaper som kännetecknar Scanlights pyramider. Detta dagsljusinsläpp står för kvalitet!

När Realgymnasiet flyttade sin verksamhet till det spännande industrilandskapet vid Bergsbron i Norrköping skedde renoveringen med varsam hand för att bevara byggnadens karaktär. En viktig komponent var ljuset och det är där vi kommer in i bilden.

Med våra färdigmonterade glaspyramider kan arkitekten utnyttja lokalerna maximalt till en bråkdel av kostnaden för ett traditionellt glastak. De smala profilerna tillåter ett bra ljusinsläpp och den gedigna konstruktionen ger ett bra energivärde. För montören är det bara att ställa pyramiden på plats och skruva fast den i underliggande konstruktion.

Fler produkter från Scanlight System AB

Dagsljustak®

Dagsljustak®

Ett komplett system för överglasningar. En inglasad ljusgård mellan två huskr...


Dagsljusfasad®

Dagsljusfasad®

En fullt isolerad ytterväggskonstruktion, som släpper igenom dagsljus. Med my...


Profilerande fasad

Profilerande fasad

Med stort utrymme för kreativitet och profilering. Utrymmet för kreativitet ä...


Fasadbeklädnad

Fasadbeklädnad

Profilerar, tilläggsisolerar och skapar mervärde. Ökat miljömedvetande leder ...


Referensprojekt från Scanlight System AB

Elefanthuset

Elefanthuset

Borås

Elmeskolan

Elmeskolan

Älmhult

Universeum

Universeum

Göteborg

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...