Kummatti Fastighetsbolag


Produktkopplingar: VIVIX® by Formica Group

VIVIX® by Formica Group

VIVIX® är fasadskivor av kompakt högtryckslaminat med en dekorativ yta på båda sidor.

VIVIX® fasadskivor används för ökad energieffektivitet i finskt pilotprojekt

I det här spännande projektet, beläget i finska staden Raahe, har en kombination av 13 lägenhets, service och äldreboendebyggnader renoverats mellan år 2008 och 2013. Målet är att förbättra områdets estetiska utseende samt att förbättra byggnadernas energieffektivitet och därmed påverka områdets popularitet. Miljömedvetenhet och återvinning genomsyrar detta projekt som involverar flera europeiska forskningsenheter och universitet såväl som ARA, den finska finansierings- och utvecklingscentralen för bostadsfrågor.

Enligt arkitekten Harri Hagan är dessa förfabricerade bostadshus idealiska för renovering eftersom de möjliggör utveckling av nya reparationstekniker, särskilt när det gäller förbättring av energieffektivitet (Betoni Magazine). Fastighetsbolaget Kummatti experimenterade därför med att bara riva utvalda delar av byggnaderna och renovera i stället för att bygga nytt. Genom ny teknik kan goda resultat uppnås vilket ger både ekonomiska och miljövänliga fördelar. Man har dessutom valt att återvinna och återanvända material i så stor utsträckning som möjligt, samt att installera solceller och vindkraftverk för att producera elen lokalt. VIVIX® fasadskivor, laminat för exteriört bruk, valdes som material för byggnadernas ventilerade fasader.

Ett ventilerat fasadsystem använder sig av fasadbeklädnad, en luftspalt, avrinningsyta samt en luft- och vattentät vägg som tillsammans erbjuder många vägar för avledning av fukt vilket bidrar till att hålla byggnaden torr och välisolerad. När VIVIX används på det här sättet kan produkten bidra till att optimera byggnaders energiprestanda och fuktreglering.

Fler produkter från Formica Skandinavien AB

Formica® Collection

Formica® Collection

Nya Formica® Collection - Colors, 120 färger vilka återspeglar rådande inredn...


Younique® by Formica Group

Younique® by Formica Group

Ge liv åt en yta genom at skapa ditt eget mönster eller design, eller genom a...


Formica® Door Collection

Formica® Door Collection

En perfekt och praktisk lösning för funktionella och välbesökta miljöer.


Formica® TopLine

Formica® TopLine

Formica® Topline Colors är ett utbud av färger i avslappnande nyanser för ska...


Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Vallastaden

Vallastaden

Nybyggnad | Linköping | 20-50 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Linköping med 30 lägenheter på 5 våningar. Själ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår