Vanligt i äldre fastigheter

Hur renovera ventilationskanaler av papp? Intervju med VD för ventilationsföretag.

SkorstensFolkets samarbetspartner AB Henriksbergs Verkstäder har lång erfarenhet av att åtgärda otäta ventilationskanaler. Företagets VD Tonny Svensson berättar:

– I äldre fastigheter är det ganska vanligt att ventilationskanalerna består av papprör. Pappkanaler kan medföra flera problem, till exempel att limmet löses upp av fukt och att pappen släpper. Jag har sett exempel där detta kraftigt försämrar ventilationen.

– Infodring av pappkanalerna med VentilFlex® och FuranFlex® har länge känts som ett intressant alternativ och nyligen gjorde vi ett test som filmades och utvärderades. Testet slog väl ut och nu genomför vi ett stort projekt av denna typ, säger Tonny Svensson.

Pappen trycks ut ur kanalen
Infodringsmaterialen VentilFlex® och FuranFlex® dras in i pappkanalen och blåses upp med vattenånga. Resultatet blir att pappen trycks bort och att infodringsmaterialen formas efter valvet.

– Papp är nästan omöjlig att rensa ut och vi bedömer att VentilFlex® och FuranFlex® är rätt lösning. På det här sättet kan vi uppgradera ventilationen till högsta täthetsklass, D, samtidigt som arbetsprocessen är smidig och kostnadseffektiv, säger Tonny Svensson, VD på Henriksbergs Verkstäder.

AB Henriksbergs Verkstäder är det moderna ventilationsföretaget som etablerades för över 60 år sedan. Företaget har sin bas i Segeltorp i södra Stockholm och medarbetarna är certifierade att installera VentilFlex® och FuranFlex®.

SkorstensFolket Sverige AB tillhandahåller VentilFlex® och FuranFlex®, som är infodringsmaterial för tätning av ventilations- och imkanaler. VentilFlex® och FuranFlex® installeras i mer än 30 länder och SkorstensFolket har agenturen för den nordiska marknaden. SkorstensFolket har verksamhet på mer än 40 orter i Sverige och huvudkontor i Göteborg.

Dokumentation
close

DOCU

Produktnyheter från byggbranschen
direkt till din inkorg

Prenumerera på nyhetsbrevet och få veckovisa uppdateringar med nya produkter från ledande tillverkare och leverantörer.


account_circle
email
Nej tack, gå vidare till hemsidan