Säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3

Hellbergs Dörrar i Mellerud har utvecklat en ny säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3 som är godkänd ihop med Assas senaste motorlås. Dörren är testad hos RISE i Borås (fd SP) enligt Europastandard SS-EN 1627.

Under flera år har byggbolag, fastighetsägare, arkitekter och försäkringsbolag efterfrågat säkerhetsdörrar som uppfyller Skyddsklass 2 (enligt SSF 200) ihop med endast motorlås.

För att en säkerhetsdörr ska uppfylla Skyddsklass 2 ska den vara testad och godkänd med en dörr och en godkänd låsenhet enligt SSF 1078. För att klara SSF 1078 krävs i sin tur att enheten klarar motståndsklass 3 (RC3) enligt Europastandard SS-EN 1627. Problemet har varit att det inte har funnits några säkerhetsdörrar som varit godkända ihop med enbart motorlås. Det har inneburit att man fram till nu, istället har använt mekaniska lås av typen ASSA 410/510/411/511.

Mot bakgrund av detta påbörjades ett utvecklingsarbete mellan Hellbergs Dörrar i Mellerud, ASSA och ASSA OEM. Något som resulterat i att vi nu gemensamt och stolt kan presentera en säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3 ihop med antingen motorlås ASSA 840 (som daglås) eller ASSA 841 (som nattlås).

Följande dörrmodeller finns nu tillgängliga till försäljning:
- HI-SD-RC3 (enkeldörr)
- HI-SDD-RC3 (pardörr)

Dörrarna levereras med motorlås monterade på fabrik.

Dokumentation
 • HI-SD-RC2 HI-SD-RC2

  Inbrottsskyddande dörr RC2

  Öppna länk
 • HI-SD-RC3 HI-SD-RC3

  Säkerhetsdörr RC3

  Öppna länk
 • HI-SDD-RC3 HI-SDD-RC3

  Säkerhetsdörr RC3

  Öppna länk
 • HI-LD-RC2 HI-LD-RC2

  Inbrottsskyddande dörr RC2 för lägenheter

  Öppna länk
 • HI-LD-RC3 HI-LD-RC3

  Säkerhetsdörr RC3 för lägenheter

  Öppna länk
 • HI-SD-RC4H HI-SD-RC4H

  Högsäkerhetsdörr lämplig att använda på kontor, butik, köpcenter, industri, lager, resecentrum etc.

  Öppna länk
 • Montage & Service

  Öppna länk