Flexibel arkitektonisk skyltning

VIA, som er designat i samarbete med internationella arkitektföretaget C.F. Møller, är den senaste skyltprodukten från Modulex.

VIA är en enkel in- och utvändig skyltlösning med ett skandinavisk karaktär. Serien är flexibel och modulbaserad, som skapar ett stort antal av möjligheter gällande storlek, placering och färger, och kan dessutom anpassas till komplexa wayfinding lösningar för sjukhus, skolor och universitet och andra större byggnader.

Via är valet för stora komplexa projekt
Wayfinding lösningar indelas oftast i tre grupper, Översikt-,Hänvisning och Destinationsskyltning, som guidar besökare genom ofta komplexa miljöer med ett antal skyltar, som tar dem från ankomst till slutlig destination. Det stora antalet möjligheter som VIA erbjuder för det möjligt att möta kraven från alla tre kategorier, Från parkeringsskylt till hänvisningen, som bekräftar besökaren att de är på rätt väg, till dörrskylten som visar att du nått din slutliga destination.

Designen passar särskilt bra till byggnader som kräver ett konsekvent estetiskt och tidlöst uttryck, utan att man ger avkall på arkitekturiska linjen, utan tvärtemot förstärker uttrycket och samtidigt på ett enkelt vis guidar besökaren runt i byggnaden.

Snygga detaljer
VIA sortimentet inkluderar skyltar både med och utan belysning för både interiört- och exteriört bruk. Flexibla montagesystem som kan anpassas för byggnaden, nedhängt (enkel-,dubbelsidigt), flaggskylt, monoliter samt vägg- och dörrskyltar. Energieffektiv LED-belysning skapar en hållbar lösning som fördelar ljuset jämt och ökar synligheter att strategiskt viktiga skyltar. Det enkla ”plug & connect” LED-systemet möjliggör utbyggnad från en medföljande strömkälla.

MXconnet – det unika Modulex kopplingen- gör installationen enkel. Mxconnect möjliggör snabb och enkel installation på plats, oavsett och skyltarna skall hänga var för sig eller sammansatta av flera moduler – både vertikalt och horisontellt. Beslagen är inte bara snabba att montera, de kan även på ett enkelt sätt uppdateras om det finns behov, vilket gör det löpande underhållskostnaderna lägre.

Kontakta Modulex, om vill veta mer om projekt, produkter eller om du vill ha råd.

Dokumentation