Fem frågor om hållbarhet

Amanda Jackson
Vi frågade henne 5 frågor om hållbarhet.

1. Hur arbetar Nobia med hållbarhet?
Vårt sätt att arbeta med hållbarhet täcker allt från hur vi designar, utvecklar och tillverkar produkter till hur vi bedömer risker och möjligheter och engagerar leverantörer och andra intressenter. Vi vill bidra till en mer hållbar utveckling genom att hjälpa våra kunder att leva ett mer hållbart liv i köket. Därför är hållbarhet ett fokusområde i vår produktutveckling. Vi har flera produkter som gör det enklare att leva ett mer hållbart och hälsosamt liv i köket och strävar ständigt efter att förbättra våra produkters hållbarhetskriterier för att möta våra kunders behov idag och imorgon.

2. Hur kan Nobia hjälpa konsumenterna att leva ett mer hållbart liv i sina kök?
Köket är en plats där vi spenderar mycket tid och det finns stor potential i att tänka hållbarhet i köket. Att ha vatten- och energibesparande lösningar, minska matsvinn, förbättra återanvändning och återvinning, säkerställa att maten lagras optimalt för en längre hållbarhet eller att förenkla odling av grönsaker och örter i köket. Det finns mycket vi kan göra för att hjälpa våra kunder att leva ett mer hållbart liv i köket.

3. Vad innebär miljömärket Svanen?
Svanenmärket är en nordisk frivillig miljömärkning av produkter och tjänster. Dess syfte är att ge konsumenterna en tydlig och koncis miljöinformation, samt att främja utvecklingen av produkter som är miljövänliga. Svanenmärkta produkter har bedömts efter hur produkterna påverkar miljön från källa till avfall.

Nobia har flera Svanenmärkta köksplattformar i Sverige och Norge och efterfrågan på miljömärkta kök ökar ständigt.

Läs om vår EKO-Prestanda

4. Hur lever man ett mer hållbart liv i allmänhet?
Vi har möjlighet att bidra till en mer hållbar utveckling i nästan allt vi gör, till exempel genom vad vi äter, hur vi reser, vilken energi vi använder i våra hem, hur vi använder energi och vatten i våra hem, var (och hur mycket) vi handlar och var och hur vi investerar våra besparingar.

5. Hur lever du ett mer hållbart liv i ditt kök?
Det finns mycket vi kan göra! Men om jag ska välja en sak skulle det vara att minska matsvinnet. Mycket av maten vi köper hamnar i soptunnan. Det är inte bara slöseri med pengar utan också ett miljö- och socialt problem eftersom många resurser används för att producera, transportera, paketera och distribuera varje produkt. Genom att bara köpa vad vi behöver och använda det vi köper kan vi göra stor miljönytta! Med lite extra kunskap, engagemang och kreativt mattänkande kan små steg göra stor skillnad, och i längden betyder det stora besparingar för både människor och för vår planet.

Kategori: Reportage

Dokumentation
 • Kökstillbehör Kökstillbehör

  Ge ditt kök karaktär och detaljrikedom

  Öppna länk
 • Börja din köksresa på Marbodal Börja din köksresa på Marbodal

  Välkommen ombord på en köksresa.

  Öppna länk
 • Köksluckor Köksluckor

  Ett stort utbud av köksluckor i olika färg och form

  Öppna länk
 • Marbodals PLUS-serie Marbodals PLUS-serie

  Hemligheten ligger i ramen

  Öppna länk
 • Prisindikator Prisindikator

  Få en uppfattning om vad ditt nya Marbodalkök kommer att kosta

  Öppna länk
 • Produktfakta Produktfakta

  Ytterligare information

  Öppna länk
 • Produktnyheter Produktnyheter

  Senaste nytt

  Öppna länk
 • Oändliga färgval Oändliga färgval

  Hos Marbodal kan du nästan få vilken färg som helst

  Öppna länk
 • Vitvaror Vitvaror

  Vitvaror från flera välkända varumärken

  Öppna länk
 • Classic Ekerö Classic Ekerö

  This product serve as an example for Peabs private clouds: http://peab-bostad.bimobject.com/ http://peab-se.bimobject.com/ The product page does not contain any BIM content. We apologize for the inconvenience!

  Öppna länk
 • Cottage Lindö vit Cottage Lindö vit

  This product serve as an example for Peabs private clouds: http://peab-bostad.bimobject.com/ http://peab-se.bimobject.com/ The product page does not contain any BIM content. We apologize for the inconvenience!

  Öppna länk