Contura 700, lättplacerad med rena former

Eld har aldrig varit hetare. Nu kommer svenska braskamintillverkaren Contura med ytterligare två nyheter; Contura 710 och Contura 720T. De nya braskaminerna är små och kompakta och den rena, enkla formen gör dem lika lättplacerade i slott som i stuga.

Braskaminer är glödheta
Elden får en allt viktigare plats i inredningen vilket gör att braskaminer blivit ett glödhett ämne både för dem som har hus och lägenhet. Moderna braskaminer är producerade med stor hänsyn till miljön och ger betydligt lägre miljöutsläpp jämfört med äldre modeller och är dessutom snälla mot plånboken. Småländska Contura är i dag marknadsledande på området i Europa och förenar traditionell svensk ingenjörskonst med modern design och fingertoppskänsla.

Conturas två nya kaminer 710 och 720T är små kaminer med rena, raka linjer. De har inga sidoljus, vilket tillsammans med de kompakta modellerna gör dem extra lättplacerade.

Contura 710 – kompakt form som gör att går att ställa i ett hörn. Går att få med mjukstängande förvaringslucka, golvskydd i glas eller plåt, anslutning till uteluft och skorsten.

Contura 720T – har en vacker omramning av värmelagrande täljsten vilket gör den extra effektiv. Går att få i glas eller plåt med anslutning till uteluft och skorsten.

Dokumentation
 • Braskamin Contura 450 Braskamin Contura 450

  Glasytorna ger en härlig insyn till brasan. Den effektiva brännkammaren ger dessutom god värme vid strömavbrott. Ett perfekt val för den som värdesätter klassisk design med teknisk fulländning. Finns i svart, vit eller grå färg.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 450T Braskamin Contura 450T

  Värmelagringen i täljstenen ger värme i flera timmar. Contura 450T har glas på tre sidor, mjuka, runda linjer och eldens sken sprider sig i hela rummet. De stora glaspartierna förstärker känslan av värme. Finns i svart, vit eller grå färg.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 510 Braskamin Contura 510

  Basmodellen i 500-serien är liten, lättplacerad med sidor av lackad plåt. Med en toppansluten skorsten och droppformad golvplåt tar kaminen liten plats hemma hos dig – men värmer stora ytor. Störst effekt får du om du väljer till en fläkt.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 550 Braskamin Contura 550

  Har du en kamin med sidoglas behöver du inte sitta i soffan för att kunna njuta av brasans sken. Då sprider sig ljuset och upplevelsen av brasan i hela rummet.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 556 Braskamin Contura 556

  En kamin med stora sidoglas är perfekta för att binda samman ytor i öppna planlösningar. Ställ den mellan matplatsen och vardagsrummet så syns elden både när ni äter och slappar i soffan!

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 586 Braskamin Contura 586

  En färgstark blandning av gammalt och nytt ger charm åt det nyrenoverade fritidshuset. Här fick braskaminen sticka ut och bli lite som en skulptur.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 590 Braskamin Contura 590

  På den höga braskaminen sitter brännkammaren och glasluckan av gjutjärn extra högt. Det gör att elden inte skyms av soffbordet och att den syns extra bra på långt håll.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 655 Braskamin Contura 655

  Braskaminen i 600-serien finns med massor av olika tillbehör, men till den här modellen ingår sidoglas för att du ska kunna se elden från flera håll.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 710 Braskamin Contura 710

  Contura 710 är en nätt braskamin med kantig form som gör den mycket lättplacerad, till exempel för att lysa upp ett mörkt hörn.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 750 Braskamin Contura 750

  En högt placerad brännkammare och mycket generösa glas gör denna kamin till hemmets brinnande hjärta, var den än står.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 750A Braskamin Contura 750A

  Aluminium ger en riktigt läcker kontrast till lågornas sken. Vill du ha något som känns trendigt inte bara nu, utan i många år framöver är Contura 750A ett självklart val.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 780 Braskamin Contura 780

  Den nätta formen hos Contura 780 gör den mycket lättplacerad. Pelarmodellen kan både stå mot en vägg och monteras fristående på vridplatta – perfekt för dig som har en öppen planlösning och vill ha en värmande och trevlig rums-avdelare.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 810 Braskamin Contura 810

  “Vi ville bevara den lite råa känslan med de tjocka stenväggarna. Elden bakom stort glas är en fin kontrast och brasan värmer gott. Vi gillar verkligen ellipsformen på vår tuffa lilla kamin!“

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 850 Braskamin Contura 850

  Vår lilla fjällstuga har hängt med i alla år. När vi renoverade och byggde till passade vi på att ställa kaminen mitt i storstugan för att få mesta möjliga värme och ljus.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 880 Braskamin Contura 880

  Kompromisser är inte min stil och jag söker alltid efter föremål som säger ”Hej, här är jag!” istället för att be om ursäkt.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 35 Braskamin Contura 35

  Braskaminen Contura 35 är kusin till den Red dot design Awardbelönade Contura 35T.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 630 Braskamin Contura 630

  Rummet fick helt nytt liv när vi ställde den nya kaminen i hörnet.

  Öppna länk
 • Braskamin Contura 635 Braskamin Contura 635

  Då vi förstod hur enkelt det är att installera en kamin fanns ingen tvekan.

  Öppna länk
close

DOCU

Produktnyheter från byggbranschen
direkt till din inkorg

Prenumerera på nyhetsbrevet och få veckovisa uppdateringar med nya produkter från ledande tillverkare och leverantörer.


account_circle
email
Nej tack, gå vidare till hemsidan