A-klassade väderskydd för utsatta lägen

EN 13030
Den europeiska standarden EN 13030 specificerar en metod för mätning av vattenavskiljning och prestanda för galler med hjälp av simulerande regn och vindtryck. Testresultatet delas upp i A, B, C klass där A-klass står för högsta klass.

Vanligt med felaktig redovisning
Enligt AMA ska man dessutom redovisa lufthastigheten över gallrets nettoarea. Detta gör tyvärr inte alla leverantörer utan man redovisar hastighet över bruttoarea vilket är lätt att missa och man riskerar att hastigheten blir för hög. Det finns ett samband mellan hög hastighet i luftintag och problem med vatten/snö-medryckning och höga tryckfall.

Vi har testat sortiment
Våra nya A-klassade luftintag används vid vindutsatta lägen där det är krav på att regnvatten inte tillåts komma in i ventilationssystemet.

Tester har utförts hos VTT Finland med:

  • 13 m/s vind
  • 75 l/h simulerat regn per m2
Kontakta ABC Vent´s försäljning för mer information, 033-29 08 80 eller info@abcvent.se

I år fyller ABC Ventilationsprodukter AB 40 år och det firar vi med erbjudanden under året. ABC Ventilationsprodukter är ett av de ledande företagen i Norden på utveckling, tillverkning och marknadsföring av ventilationsprodukter för att ta in/ut, reglera och rena luft. Företaget har levererat Prelackerade Takhuvar, Ytterväggsgaller, Spjäll, Brandsystem och Filterskåp de senaste 40 åren till alla typer av ventilationssystem i Norden.

Dokumentation
close

DOCU

Produktnyheter från byggbranschen
direkt till din inkorg

Prenumerera på nyhetsbrevet och få veckovisa uppdateringar med nya produkter från ledande tillverkare och leverantörer.


account_circle
email
Nej tack, gå vidare till hemsidan